Då Studi är en webb-baserat tjänst finns det ett mycket kort svar - en modern webbläsare. Oavsett om du har en dator, en platta eller en telefon kan du använda Studi om din enhet är någorlunda ny (inte äldre än 3år) och hålls uppdaterad. Äldre enheter fungerar troligtvis också men med ökande risk för att det uppstår vissa problem.

Naturligtvis behövs en bra uppkoppling för att kunna se på filmerna utan väntetider.

Studi går inte att använda utan uppkoppling till internet.

Minimikrav

Webbläsare
Google Chrome v. 50
Mozilla Firefox v. 50
Microsoft Internet Explorer v. 11
Microsoft Edge v. 13
Safari v. 9.1

Operativsystem
Windows 7
Mac OS X 10.7
Mobil - Apple iOS 8
Mobil - Android 4.4.2

Bandbreddskrav

Studis förhållandevis lättviktiga filmer och streaming-teknik gör det inte behövs mycket brandbredd för att titta. Ca 0.5Mbit/s räcker så länge uppkopplingen är stabil. Som referens är 3G telefoni med god uppkoppling över 10Mbit/s.

Om flera användare använder samma nät, t.ex. skolans WiFi, kommer det naturligtvis öka kraven. T.ex. en hel klass på 30 personer som kollar precis samtidigt kommer behöva 15Mbit/s. En normal hemmauppkoppling har 20Mbit eller mer och en skola troligtvis 100Mbit eller mer. Ta kontakt mer er IT administratör om ni har uppkopplingsproblem i skolan.

Ni kan själva kontrollera er uppkopplingshastighet med t.ex. verktyget http://bredbandskollen.se men betänk att hastigheten dras ner av andra som använder ert nät samtidigt.