Studi är en webb-baserat tjänst och kräver endast en modern webbläsare. Oavsett om du har en dator, en platta eller en telefon kan du använda Studi om din enhet är någorlunda ny (inte äldre än 3år) och webbläsaren hålls uppdaterad. Äldre enheter och webbläsare fungerar troligtvis också men med ökande risk för att det uppstår oförutsedda problem.

Naturligtvis behövs en bra uppkoppling för att kunna se på filmerna utan väntetider.

Studi går inte att använda utan uppkoppling till internet.

Vad är en modern webbläsare?
Google Chrome, senaste version och 5* bakåt
Safari, senaste version och 2* bakåt
Microsoft Edge, senaste version och 2* bakåt (efter v. 80)
Microsoft Edge, version 40-44
Mozilla Firefox, senaste och 5* bakåt
Eller annan uppdaterad webbläsare baserade på Chromium motorn

* versioner här syftar på heltalet i versionsnumret, den sk. "major version". För Safari är i skrivande stund den senaste 13.0.5 och därmed minimikravet version 11.

Vilket operativsystem behöver jag minst för dessa webbläsare?

2020-04-15 gällde:
Windows 7
Mac OS 10.12 "Sierra"
ChromeOS (senaste)
Mobil - Apple iOS 12
Mobil - Android 8 "Oreo"

Bandbreddskrav

Studis förhållandevis lättviktiga filmer och streaming-teknik gör det inte behövs mycket brandbredd för att titta. Ca 0.5Mbit/s räcker så länge uppkopplingen är tillförlitlig. Som referens är 3G telefoni med god uppkoppling över 10Mbit/s.

Om flera användare använder samma nät, t.ex. skolans WiFi, ökar kraven på bandbredd. Ett exempel: En hel klass på 30 elever tittar samtidigt på en Studi film. Då kommer det behövas en uppkoppling på ca 30*0.5 = 15Mbit/s.

En normal hemmauppkoppling har 20Mbit eller mer och en skola troligtvis 100Mbit eller mer.

Ta kontakt med er IT administratör om ni har problem med er uppkoppling i skolan.

Ni kan själva kontrollera er uppkopplingshastighet med verktyget http://bredbandskollen.se men betänk att hastigheten dras ner av andra som använder ert nät samtidigt så gör kollen när inte så många andra är på plats.